Ένας άντρας βρήκε 5 εγκαταλειμμένα κουτάβια στον κήπο του. Λίγες μέρες μετά ανακάλυψε πως είχε κάνει ένα μεγάλο λάθος.

Ο Craig Mcgettrick βοηθούσε τη γειτόνισσά του να καθαρίσει τον κήπο της, όταν σκόνταψε σε κάτι που τον ξάφνιασε – σε κάτι κουτάβια. Ανήσυχοι ότι μπορεί να μην είχαν μητέρα, αυτός και η φίλη του η Beccie αποφάσισαν να βάλουν τα κουτάβια σε ένα χαρτόνι και να τα πάνε σε ένα κοντινό καταφύγιο ζώων, το Freshfields Animal Rescue. Ανέβασαν, επίσης, μερικές φωτογραφίες τους Facebook, μήπως τυχόν μπορούσε να τους βοηθήσει κάποιος.

Απ’ όταν οι φωτογραφίες άρχισαν να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, πήραν μια ειδοποίηση από τον ιδρυτή του National Fox Welfare Society, το Martin Hemmington, ο οποίος τους έλεγε ότι αυτά δεν ήταν κουτάβια, όπως πίστευαν, αλλά μικρά αλεπουδάκια.

fox-mis-1

Σε μια παλιότερη ανάρτηση στο Facebook, ο Hemmington έγραψε:

«Ήμασταν σε επαφή με μια όμορφη κοπέλα που ονομάζεται Beccie μέσω της σελίδα μας στο Facebook. Η Beccie μας είχε στείλει μερικές φωτογραφίες και μας ρωτούσε αν όντως ήταν μωρά αλεπούς. Εμείς της επιβεβαιώσαμε ότι ήταν. Η Beccie μας ενημέρωσε ότι τα είχαν πάρει σε ένα κέντρο διάσωσης στο Λίβερπουλ ως κουτάβια και όχι ως μικρά αλεπουδάκια.»

Οι άνθρωποι άρχισαν να αναρωτιούνται γιατί τα μικρά έμειναν μόνα τους, αλλά ο Hemmington εξήγησε το μυστήριο.

«Οι αλεπούδες αφήνουν τα μικρά τους μόνα τους πολλή ώρα στο κρησφύγετο τους, και καθώς τα μωρά μεγαλώνουν, αρχίζουν να εξερευνούν το περιβάλλον τους όλο και περισσότερο, και έτσι, εξαρτώνται λιγότερο από τη μητέρα τους.»

fox-mis-2

Γνωρίζοντας ότι τα αλεπουδάκια εξακολουθούν να χρειάζονται τη φροντίδα και τη βοήθεια της μητέρας τους, αποφάσισαν να πάρουν τα μικρά πίσω εκεί που τα βρήκαν.

«Δεν είχα δώσει στα μικρά γάλα, ούτως ώστε να πεινάσουν και να φωνάξουν τη μητέρα τους, όπως και έκαναν,» δήλωσε ο Hemmington. «Τους έβαλα στο ίδιο σημείο που βρέθηκαν, αφού ήξερα ότι η μητέρα τους θα τα έψαχνε.»

mistaken-fox-4

Η μητέρα τους τα βρήκε και τα πήρε μαζί της! Χάρη στους καταπληκτικούς αυτούς ανθρώπους, τα μικρά αλεπουδάκια επέστρεψαν εκεί που θα ‘πρεπε να είναι – στην αγκαλιά της μητέρας τους!

fox-cub-s2

 

Δημοσιεύτηκε από National Fox Welfare Society στις Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017

διαφορετικό

 

0 SHARES Μοιραστείτε το!


Δημοφιλέστερες Ειδήσεις